Waarom u uw woning beter niet zelf verkoopt...

makelaar-verkoop

Beroep doen op een makelaar is niet allen de meest gemakkelijke manier om je huis of appartement te verkopen, maar ook de veiligste manier. Wij overtuigen je met vijf argumenten.

Er bestaan nog heel wat vooroordelen over het onder de arm nemen van een makelaar om je woning te verkopen. Een makelaar kost je een flinke duit, maar in ruil daarvoor bespaar je heel wat tijd en kopzorgen. Het grootste voordeel van een makelaar is de ervaring die hij of zij heeft. Nog niet overtuigd? Wij zetten nog enkele argumenten op een rij.

1. Correcte prijs

Een huis verkoop je snel als de prijs correct is. Is je verkoopsprijs veel te hoog? Dan kan je woning al snel maandenlang te koop staan. Maar zet je de prijs te laag, dan verlies je geld. Het is dus belangrijk om je woning meteen aan de juiste prijs op de immomarkt aan te bieden. Hier kan een makelaar je goed bij helpen. Hij kent de markt als geen ander en kan je adviseren over de juiste verkoopsprijs.

2. Onderhandelen

Je huis verkopen, is een hele onderneming waarbij heel wat onderhandelingen komen kijken. Ook hierbij kan een makelaar de nodige hulp bieden. Hij is in staat om objectief tussen beide partijen te onderhandelen.

3. Iedereen mag het weten!

Niemand koopt je woning als ze niet weten dat het te koop staat. En laten we eerlijk zijn: een bordje met “te koop” voor de deur hangen volstaat al lang niet meer. Een makelaar kan je de nodige visibiliteit online en offline bezorgen en heeft ook een heel netwerk met geïnteresseerde kopers ter beschikking. Zonde om dit niet te gebruiken, toch?

4. Voordeel voor de koper

Ook de koper heeft baat bij een verkoop via een makelaar. Hij weet dat de verkoop correct en professioneel zal worden afgesloten en dat de prijs die hij voor het huis betaalt in de juiste prijscategorie ligt.

5. Ervaring

Een professionele makelaar heeft ervaring met het verkoopproces waardoor de deal afgehandeld kan worden in een mum van tijd.

(kc)